Blog

Indicie, které vám pomohou poznat kvalitní blend

Letošní svátky si můžete provonět Kokořínským vánočním blendem, který jsme připravili speciálně pro milovníky chuti Naturpark 12. Poznejte ho blíž a také zjistěte, jak už na pohled kvalitní blend od obyčejné směsi.

Nová Indonésie Sadayana vás okouzlí sladkostí jihovýchodní Asie

Výběrová káva je skvělá v tom, že v každém šálku nabízí pestrobarevnou paletu chutí a vůní. A také příběhů. Jeden z nich právě píše lahodný zástupce z Indonésie, novinka na našem e-shopu Naturpark 12. Indonésie – Sadayana nás zaujala nejen svým chuťovým profilem, ale také tím, že i ona, tak jako jiné kávy Naturpark 12, má pozadí,

Region: West Java

Nadmořská výška: 1200 - 1700 m.n.m.

Odrůda: Sigarar Utang, Timor, Typica

Zpracování: promytá

Chuť: jahody, meruňky, květinové aroma

250 g / 500 g / 1 kg

Od 300 

ENNEA CAFÉ, kavárna, jejíž vznik inspirovaly životy předků

Útulná kavárna ENNEA CAFÉ v Jeseníku letos oslaví dvanácté narozeniny. Nachází se naproti parčíku na náměstí Svobody v místech, kterému místní neřeknou jinak než starý autobusák. Vznikla v místech historicky původní zástavby. I proto se její majitelé Eleni Akritidu a Petr

Pijte kávu, vaše srdce vám poděkuje

Zakořeněný mýtus, že káva škodí srdci, neplatí. Vědecké studie potvrzují, že 2-3 šálky denně naopak snižují riziko srdečního selhání či vysokého krevního tlaku. To je dobrá zpráva pro nás, milovníky černého nápoje! Také jste si

Příslušenství pro přípravu kávy – díl sedmý

Každý milovník kávy potvrdí, že správně pomletá káva je základ pro perfektní výsledný šálek voňavé dobroty. Důležitost a formy kvalitně mleté kávy jsme vám na našem blogu už podrobně popsali. Abyste dosáhli těch nejlepších výsledků, potřebujete

Inovativní metody zpracování kávy

I když je zpracování kávy v mnoha ohledech stále velmi tradiční, moderní vývoj vstupuje i do této oblasti. Seznamte se s moderními metodami zpracování kávy. Farmáři si mohou s kávou hrát úpravou podmínek při tradičních metodách zpracování. Délka fermentace,

Metody zpracování kávy, aneb honey není med. I když…

Náš kávou provoněný e-shop Naturpark 12 se vás snaží informovat o mnoha detailech nabízených káv. Najdete u nich uvedeno také to, jakou metodou byla ta která výběrová káva zpracovaná. Podívejme se teď na metody zpracování blíže. Úvod

Meleme, meleme kávu… Ale děláme to správně?

Proč ta naléhavost? Mletí kávy je totiž podstatným momentem, protože se jím ovlivní celý následující postup, zejména extrakce. Před přípravou šálku oblíbené kávy je třeba její kvalitní pomletí; správnou hrubostí lze docílit výtečného výsledného nápoje.

Hoďte žeton v obchodech TESCO pro projekt našeho Revenia

S podporou hlasu každého z vás vytvoříme takzvanou hledačku – naučnou stezku v okolí obce Kokořín, na níž se kromě zajímavostí o místní krajině a přírodě budeme věnovat tématu začleňování zdravotně znevýhodněných osob do pracovního poměru. Od dnešního dne

Káva do kanceláře

Dopřejte vašim lidem dobré povzbuzení.

Velkoobchod

Naši kávu dodáváme kavárnám i restauracím.

Všechny nové objednávky budeme expedovat
po 2. lednu 2025.

Děkujeme za pochopení.