Blog | Čerstvě upraženo: Naše pražičky patří k nejlepším na trhu

Pražička kávy

Čerstvě pražená káva neodolatelně láká k relaxaci nad voňavým šálkem. Pro skvělou chuť je přitom důležitý nejen um pražiče, ale i samotný pražicí stroj, tedy pražička. Ty, které máme u nás, patří k nejlepším. 

Možná vás až dosud nenapadlo zajímat se o technologie stojící za vaší kávou. Jistě, klíčovou roli zejména u výběrové kávy hrají znalosti a talent pražiče, ovšem dobrá pražička je tím nástrojem, který mu umožní získat z daných zrn maximální aroma a chuť.

A protože v NATURPARKu 12 vám chceme nabízet jen tu nejlepší kávu, pořídili jsme si rovnou mercedes mezi pražičkami od holandské firmy Giesen.

Jak vybrat pražičku kávy

Na průběh a výsledek pražení má vliv už samotný druh pražičky (například klasická bubnová), konstrukce (například tvar bubnu, zda je jedno- nebo dvouplášťový), možnosti nastavení, ale i celková uživatelská přívětivost. 

Pražičky Giesen, které používáme, jsou stavěny ručně z těch nejkvalitnějších materiálů, při výrobě se bere v potaz i ekologické hledisko a uživatelé potvrzují jejich vysokou spolehlivost i snadnou obsluhu. A třešničkou na dortu je pěkný design pro radost z práce.

Flexibilita a možnost experimentovat

Pokud vás baví přesná data, tak vězte, že používáme produkční pražičku W15A pro běžné každodenní pražení kávy na e-shop a vzorkovou pražičku WPG1, když potřebujeme vyzkoušet a vyladit nový vzorek. S W15A má náš pražič celý proces perfektně pod kontrolou, stroj rychle reaguje na ovládání, a tak nám umožňuje velmi jemně ovlivňovat výsledek. U vzorkové pražičky oceňujeme možnost podrobného nastavení, protože tak můžeme experimentovat, porovnávat vzorky a hledat ten nejlepší profil pražení pro daná zrna. 

Jestli jsme vybrali dobré pražičky, to si můžete ověřit na vlastní chuťové buňky. Stačí, když si uvaříte některou kávu z naší nabídky NATURPARK 12.

Káva do kanceláře

Dopřejte vašim lidem dobré povzbuzení.

Velkoobchod

Naši kávu dodáváme kavárnám i restauracím.