Region:

Mantiqueira de Minas

Alajuela, Grecia

Nadmořská výška:

1 100 m.n.m.

1200 - 1300 m.n.m.

Odrůda:

Yellow Catuaí

Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Zpracování:

natural

naturální

Chuť:

lískový oříšek, ostružiny, kakaové boby

med, zelené jablko, rakytník

415 

Lze připravit v

Podrobný popis

Brazílie Sao Francisco da Bela Vista je lahodná káva s klasickým chuťovým profilem, v němž vynikají lískové oříšky, ostružiny a kakaové boby. Osloví vás svou kvalitou a chuťovou plností.

Káva pochází z jednoho z nejlépe hodnocených kávových regionů v Brazílii, Mantiqueira de Minas. Vyrostla ve výšce 1100 m n. m. na farmě Sao Francisco da Bela Vista. Jejím majitel Tarcízio Aldo Zugliani ji neustále rozvíjí, využívá nejmodernější zemědělské metody a hospodaří na základě vědeckých faktů. Jeho cílem je kvalita, efektivita a šetrnost k přírodě.

Zrna odrůdy Yellow Catuaí jsou zpracovaná přímo na farmě metodou pulped natural a u nás napražena tak, abyste si z nich mohli připravit lahodné espresso pro každodenní pití.

Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj.

Příprava: 20 g suroviny zalijete 500 ml vody o teplotě 95 °C a necháte 5-10 minut louhovat. Scedíte a pijete.

Naše cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice. Na farmě usilují o ekologický přístup, cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti poznáte med, zelené jablko a rakytník.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

 

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.

Všechny nové objednávky budeme expedovat
po 2. lednu 2025.

Děkujeme za pochopení.